Skip to content

TENTAMEN

Viktig information!

Vi kan för tillfället inte erbjuda några studenter att tentera på distans vid Lärcentrum Norra station.  Verksamheten stänger tillfälligt med anledning av Coronaviruset / Covid-19. Vi återkommer när man kan tentera på vårt Lärcentrum igen. 

Du som studerar på distans har möjlighet att skriva tentor på Lärcentrum Norra station istället för att åka hela vägen till din högskola eller universitet. Tentatillfälle anordnas för dem som är folkbokförda i Hässleholms kommun och läser på distans, men även andra har möjlighet att skriva sin tentamen här.

tentamen på norrastation

Vem kan tenta på Norra station?

För att skriva din tenta på Lärcentrum Norra station ska du vara folkbokförd i Hässleholms kommun. Du ska även studera på högskola/universitet eller någon form av vuxenutbildning. Om du tillhör någon annan kommun har du möjlighet att skriva din tenta hos oss  i mån av plats vid planerade tentatillfällen.

Vi har tentamensavtal med Karlstads universitet och Mittuniversitetet, så är du folkbokförd i Skåne Nordost-kommunerna (Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby och Östra Göinge) har du möjlighet att skriva dessa tentor antingen på VLC i Kristianstad eller Lärcentrum Norra station i Hässleholm.