Skip to content

TENTAMEN

Du som studerar på distans har möjlighet att skriva tentor på Lärcentrum istället för att åka hela vägen till din högskola eller universitet. Tentatillfälle anordnas för dem som är folkbokförda i Hässleholms kommun men även andra skriva sin tentamen i mån av plats och om planerat tentatillfälle finns.

tentamen på norrastation

Vem kan tenta på Norra Station?

Vi har tentamensavtal med Karlstads universitet och Mittuniversitet, så är du folkbokförd i Hässleholms kommun eller i någon av våra samarbetskommuner (Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge) har du möjlighet att skriva din tentamen antingen på VLC i Kristianstad eller Norra station i Hässleholm.

OBS - för distansstudenter från våra samarbetskommuner och övriga kommuner gäller det i mån av plats och om tentamenstillfälle finns inbokat.

Tentamensförfrågan

För att göra en tentamensförfrågan fyller du samtliga uppgifter i formuläret. Vi återkommer med besked via e-post om du har möjlighet att skriva din tentamen hos oss.

Vi behöver få din ansökan senast 14 dagar innan tentamenstillfället.

Avanmälan

Vid förhinder ombeds du att avanmäla dig senast kl. 12:00 dagen före tentamenstillfället till norrastation@hassleholm.se eller 0451 – 76 20 10. Infaller din tentamen på en måndag ombeds du avanmäla dig senast fredagen före tentamenstillfället.

Vad kostar det?

För studenter som bor i Hässleholms kommun eller våra samarbetskommuner i Skåne Nordost är det kostnadsfritt att skriva sin tentamen på Lärcentrum Norra station.

För övriga distansstudenter tillkommer en avgift på 500 kronor per tentamenstillfälle. Inbetalningen sker via Swish och görs när du har blivit meddelad att tentamen är möjligt att tentera på Lärcentrum Norra station. Din betalning ska vara mottagen senast tre arbetsdagar innan tentamenstillfälle.