Skip to content

Lärcentrum

Lärcentrum Norra station finns till för dig som bor i Hässleholms kommun och som studerar högskola eller universitet. Här finns resurserna du behöver för att lyckas med dina studier, bara ett par minuters gångavstånd från Resecentrum i Hässleholm.

norra station lärcentrum

Studera vad du vill på hemmaplan!

På Lärcentrum Norra station har du möjlighet att läsa vilken utbildning du vill, var du vill, utan att behöva flytta. Här får du tillgång till en rad olika tjänster som underlättar dina studier. 

Studera i lugn miljö

Skriva ut

Kopiera & scanna

Boka grupprum

Följ digitala föreläsningar

Studentrabatt

Registrera dig hos oss

För att få tillgång till våra resurser behöver du skriva in dig på Lärcentrum Norra station. Det kan du göra på plats eller via webben. Registrera dig här.

Utbildning

Studera utbildningar som VVS-ingenjör, specialistundersköterska och ledarskap hos oss. Läs mer om utbildningarna här.

Möt våra Lärcentrumstudenter

Här får du träffa två av Lärcentrumstudenter som delar med sig av sina erfarenheter om hur det är att plugga på distans och tankarna kring sitt studieval.

 

Möt Jim

Jim Olofsson bytte lagerarbetet mot studier till arbetsmiljöingenjör på distans och ägnade mycket av sin studietid på Lärcentrum Norra station. Läs hela intervju här.

 

Möt Edvard

Edvard studerade till officer på Försvarshögskolan. Han letade efter en plats att fokusera på studierna och upptäckte möjligheterna på Lärcentrum Norra station. Läs hela intervjun här.

Studieteknik

Att studera på distans kan upplevas både svårt och krävande. Men hjälp finns att få! Vi har listat några smarta tips som kan underlätta pluggandet under din studietid. Våra tips hittar du här. 

Våra öppettider

Måndag - torsdag kl. 8 - 15
Fredag kl. 8 -12
Lunchstängt kl. 12 -13

Här finns vi!

Logo Nitus

Vi är medlemmar i Nitus, ett nätverk för kommunala lärcentra, och uppfyller Nitus kvalitetskriter.