För dig som bor i Hässleholms kommun eller Skåne Nordosts kommuner

På Lärcentrum Norra station har du möjlighet att göra en tentamensförfrågan om du är folkbokförd Hässleholm eller i Skåne Nordost-kommunerna Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.

Vi har ett tentamensavtal med Karlstads universitet och Mittuniversitet vilket innebär att om du är folkbokförd i Hässleholms kommun eller i någon av våra samarbetskommuner för Skåne Nordost har du möjlighet att skriva din tentamen antingen på VLC i Kristianstad eller på Lärcentrum Norra station.

 

För dig som inte bor i Hässleholms kommun eller Skåne Nordosts kommuner

Är du distansstudent och inte tillhör någon av Skåne Nordosts kommuner, kan tentamen endast anordnas i mån av plats vid inbokade tentamenstillfällen. Detta gäller även distansstudenter vid Karlstads universitet och Mittuniversitetet som inte tillhör någon av Skåne Nordosts kommuner.

Det tillkommer en avgift på 500 kronor per tentamenstillfälle för distansstudenter som inte är folkbokförda i Hässleholms kommun eller tillhörande Skåne Nordosts kommuner (Bromölla, Osby, Kristianstad och Östra Göinge). Inbetalningen sker via Swish och görs när du har blivit meddelad att tentamen är möjligt att skriva vid Norra station. Din betalning ska vara mottagen senast tre arbetsdagar innan tentamenstillfälle.

 

Tentamensförfrågan

Om du vill tentera på Lärcentrum Norra Station gör du din tentamensförfrågan där du fyller i dina kontaktuppgifter samt datum och tid för tentamen och vilket lärosäte du studerar vid. Klicka här om du vill göra en tentamensförfrågan.

Vi behöver få din ansökan senast 14 arbetsdagar innan tentamenstillfället.

 

Avanmälan

Vid förhinder ombeds du att avanmäla dig senast kl. 12:00 dagen före tentamenstillfället till norrastation@hassleholm.se eller 0451 – 76 20 10. Infaller din tentamen på en måndag ombeds du avanmäla dig senast fredagen före tentamenstillfället.

Interiörbilder från nya byggnaden i Hässleholm