Om du är folkbokförd i Hässleholms kommun eller i någon av våra samarbetskommuner för Skåne Nordost, Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby och Ö. Göinge, kan du göra en tentamensförfrågan.

Interiörbilder från nya byggnaden i Hässleholm

Vi har ett tentamensavtal med Karlstads universitet och Mittuniversitet vilket innebär att, OM du är folkbokförd i Hässleholms kommun eller i någon av våra samarbetskommuner för Skåne Nordost har du möjlighet att skriva din tentamen antingen på VLC i Kristianstad eller på Lärcentrum Norra station. Kontakta det lärcentrum som du vill skriva din tenta hos för att boka tid för tentamen. Det är viktigt att du bokar tid med lärcentrum innan du anmäler dig för tentamen på annan ort till Karlstads universitet eller Mittuniversitetet.

 

Distansstudenter på andra lärosäten och som tillhör någon av Skåne Nordosts kommuner kan också ansöka om att få tentera på sitt lokala lärcentrum under förutsättning att ert lärosäte godkänner det.

 

Är du distansstudent och inte tillhör någon av Skåne Nordosts kommuner, kan tentamen endast anordnas i mån av plats vid inbokade tentamenstillfällen. Detta gäller även distansstudenter vid Karlstads universitet och Mittuniversitetet som inte tillhör någon av Skåne Nordosts kommuner.

 

Om du vill tentera på Lärcentrum Norra Station gör du din tentamensförfrågan här på hemsidan där du fyller i dina kontaktuppgifter samt datum och tid för tentamen och vilket lärosäte du studerar vid. Klicka här om du vill göra en tentamensförfrågan.

Vi behöver få din ansökan senast 14 dagar innan tentamenstillfället.

Har du anmält dig till att skriva tentamen på vårt Lärcentrum, men har fått förhinder, är det viktigt att du meddelar oss detta.