sommarlovsentre

Den 8 juni hålls en kick off för Sommarlovsentreprenörerna på Norra station i Hässleholm.

Tid: 18.30-20.00
Plats: Väntsalen, Glashuset

 

Sommarlovsentreprenör 2017

15 ungdomar driver sina egna företag på sommarlovet! Hässleholm arrangerar även 2017 ett lite annorlunda sommarjobb för ungdomar, de kommer bli våra Sommarlovsentreprenörer. Sommarlovsentreprenörerna lär sig grunderna i företagande under en introduktionsvecka på Norra Station. Efter en vecka med samarbetsövningar, framtagande av affärsplan blandat med ekonomi och marknadsföring får de ett startkapital på 2.000kr. Under juni-augusti driver de sedan sitt eget sommarlovsföretag och i slutet av sommaren träffas vi igen och följer upp hur allt gått.

 

Sommarlovsentreprenör™ ett väl beprövat koncept. Det startade 1999 i Sollefteå och drevs för första gången i Hässleholm sommaren 2016. Konceptet var enkelt och framgångsrikt. Bara fantasin satte gränserna för vad de kunde åstadkomma. De sålde glass och läsk, sjöng på bröllop, gjorde konstverk, arrangerade fester m.m. Det blev massor med kontakter, lärdomar och klirr i kassan för sommarlovsentreprenörerna och trivsel och näring för nöjda kunder.

 

Vem skapar Sommarlovsentreprenör i Hässleholm?

Ansvariga handledare och projektledare är näringslivssamordnare Roger Höjendal och samordnare skola-näringsliv Andreas Roxhag. Projektet drivs av Hässleholms kommun i samarbete med Sparbanken Skåne och Region Skåne.