eu + leader

Business Class är ett EU-projekt som drivs med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Leader LAG PH. Målet är att skapa en energirik samlingsplats för främst nystartade och unga företag, men även andra företag som kompletterar branchmix och entreprenörserfarenhet välkomnas.

Business Class är en plats där företagare möts, utbyter erfarenheter, och knyter nya kontakter genom nätverksträffar. Här kan möten, events, workshops, och andra sammankomster hållas. Det är även en plats där företagare kan träffa nya kunder och samarbetspartners. Våra lokaler ligger i centrala Hässleholm med närhet till järnvägsstation och restaurang.

För nystartade och unga företag finns möjligheten att hyra kontorslokaler där man sitter nära andra företagare. Du kan antingen hyra en hel kontorslokal eller delar av den, beroende på hur mycket plats du behöver. 

Business Class är också en plats för kunskap och rådgivning. Här sitter Krinova och NyföretagarCentrum som erbjuder professionell rådgivning och kan hjälpa dig att utveckla ditt företag. Det kommer även arrangeras föreläsningar med olika teman där du kan fördjupa dig inom områden som berör just ditt företag. 

 

Kommande evenemang

Hur ser framtidens Hässleholm ut? 30 januari kl.14.30 - 16.30
Kom och lyssna när planchefen Gertrud Richter och byggchefen Robert Samuelsson besöker Business Class för att berätta om den översiktliga planeringen för Hässleholm. Hur långt har man kommit? Detaljplaneringen är på gång! Vilka byggnationer har man satt igång och vilka framtida projekt finns planerade? Hur tänker man kring centrumutvecklingen? Detta och mycket mer får du veta när du besöker oss den 30 januari. Anmälan och mer information hittar du här.

 

Starta eget, 7 februari kl.14.00 - 16.00
Är du i tankarna på att starta eget? Eller är du bara nyfiken på hur det funkar att driva företag? Kanske du har en vän som är i startgroparna? Vi bjuder in till en Starta-eget-träff där vi pratar om hur man rent praktiskt går tillväga, kontakten med Skatteverket, finansiering och lite tips och trix. Du får också ta del av andra erfarenheter och kunskaper när vi från Nyföretagarcentrum, Almi och Business Class bjuder in till en starta eget träff. Även den 6 mars, 3 april och 8 maj. Anmälan hittar du under starta eget-info på denna länk.

 

Effektiva möten, 27 mars kl. 13.00 - 17.00
Hur får man en tydligare struktur på sina möten? Vilka ska delta på ett möte och varför? Hur når man bäst ut med information till de som inte kan närvara på mötet? Business Class anordnar ett seminarium i effektiv mötesteknik. Pernilla Silverhjelm på Silverhjelm Consulting ger dig praktiska tips om att leda och genomföra möten, hur viktigt det är med tydliga mål och syften och hur man skapar en interaktion som leder mot mötets mål. Du får också lära dig mer om digitala möten och vad du behöver tänka på. Pris: 100 kronor. Mer information kommer.

 

Vad är design? 9 april kl.13.00 - 16.00
En workshop där design och designmetodik står i fokus. Zenit Design besöker Business Class, lär oss vad design är och hur man kan använda design för att skapa värde, funktionalitet och användarvänlighet i produkter och tjänster, men även i företag och i mötet med kunder. Hur kan ditt företag dra nytta av bättre design?Mer information kommer.


Kontakt

Har du frågor om Business Class? Kontakta:

Kamilla Danielsson, Projektledare, kamilla.danielsson@hassleholm.se
Rasmus Bergkvist, Koordinator, rasmus.bergkvist@hassleholm.se

 

Företag i Business Class