eu + leader

Business Class är ett EU-projekt som drivs med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Leader LAG PH. Målet är att skapa en energirik samlingsplats för främst nystartade och unga företag, men även andra företag som kompletterar branchmix och entreprenörserfarenhet välkomnas.

Business Class är en plats där företagare möts, utbyter erfarenheter, och knyter nya kontakter genom nätverksträffar. Här kan möten, events, workshops, och andra sammankomster hållas. Det är även en plats där företagare kan träffa nya kunder och samarbetspartners. Våra lokaler ligger i centrala Hässleholm med närhet till järnvägsstation och restaurang.

För nystartade och unga företag finns möjligheten att hyra kontorslokaler där man sitter nära andra företagare. Du kan antingen hyra en hel kontorslokal eller delar av den, beroende på hur mycket plats du behöver. 

Business Class är också en plats för kunskap och rådgivning. Här sitter Krinova och NyföretagarCentrum som erbjuder professionell rådgivning och kan hjälpa dig att utveckla ditt företag. Det kommer även arrangeras föreläsningar med olika teman där du kan fördjupa dig inom områden som berör just ditt företag. 

 

Kommande evenemang

 

Effektiva möten, 27 mars kl. 13.00 - 16.00
Hur får man en tydligare struktur på sina möten? Vilka ska delta på ett möte och varför? Hur når man bäst ut med information till de som inte kan närvara på mötet? Business Class anordnar ett seminarium i effektiv mötesteknik. Pernilla Silverhjelm på Silverhjelm Consulting ger dig praktiska tips om att leda och genomföra möten, hur viktigt det är med tydliga mål och syften och hur man skapar en interaktion som leder mot mötets mål. Du får också lära dig mer om digitala möten och vad du behöver tänka på. Mer information hittar du här. (Fullbokat)

 

Starta eget, 3 april kl.14.00 - 16.00
Funderar du på att starta eget? Eller är du bara nyfiken på hur det funkar att driva företag? Vi bjuder in till en starta eget-träff där vi pratar om hur man rent praktiskt går tillväga, kontakten med Skatteverket, finansiering och lite tips och trix. Du får också ta del av andra värdefulla erfarenheter och kunskaper när vi från Nyföretagarcentrum, Almi och Business Class bjuder in dig till en starta eget-träff. Även den 8 maj. Du anmäler dig på NyföretagarCentrums hemsida (Klicka på Boka starta eget-info)

 

Design för ditt företag 9 april kl.13.00 - 16.00
En workshop där design och designmetodik står i fokus. Zenit Design lär dig vad design är och hur man kan använda design för att skapa värde, funktionalitet och användarvänlighet i produkter och tjänster, men även i företag och i mötet med kunder. Hur kan ditt företag dra nytta av bättre design? Anmälan och mer information hittar du här.

 

Framtidsspaning i stationsorterna, 29 april kl. 14.30 - 16.30

Kom och lyssna när Gertrud Richter och Maria Månsson Brink från Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen ger oss en framtidsbild om utvecklingen i kommunens stationsorter. Vilka byggplaner är på gång? Hur långt har man kommit?  Hur ser detaljplanen ut? Och vilka framtida projekt finns planerade? Ett bra tillfälle att ställa frågor om planerna för din stationsort. Anmälan hittar du här.

Kontakt

Har du frågor om Business Class? Kontakta:

Kamilla Danielsson, Projektledare, kamilla.danielsson@hassleholm.se
Rasmus Bergkvist, Koordinator, rasmus.bergkvist@hassleholm.se

 

Företag i Business Class